Get Adobe Flash player

Névnap

Ma 2021. máj. 07., péntek, Gizella napja van. Holnap Mihály napja lesz.

Időjárás

Hőtérkép

Előrejelzés

Legújabb pályázataink

Szechenyi2020 tamogatas      Szechenyi2020

logo          Háziorvosi szűrések a Kistérségben

A szűrés egészséges, vagy magukat egészségesnek gondoló személyek vizsgálatát jelenti, amelynek az a célja, hogy egyszerűen elvégezhető, alkalmas módszer segítségével kimutassák a rejtett, tüneteket és panaszokat még nem okozó betegségeket.

A szűrések és azon belül a egészségügyi célú szűrési tevékenységek,a háziorvosok gondozásának minősége nagymértékben ,és döntően befolyásolja a lakosság igy a Mezőcsáti Kistérség egészségügyi állapotának helyzetét.

Ezen szűrővizsgálatokat a háziorvos végzi, mint a szív és érrendszeri veszélyeztetettség felismerését családi kórelőzmény, fizikális és laborvizsgálatok alapján ,illetve magasvérnyomás, cukorbetegség előzménye és egyéb betegségek előzménye alapján.

Az ”Egészségfejlesztés a kistérségben„ pályázat lehetőséget ad ,hogy a háziorvos WEB-es felületen hozzáférjen az Egészségfejlesztési Iroda erre a célra kialakított programjához és a z EFI honlapján lévő információkhoz.
Az együttműködés keretében végzett szűrési tevékenység során ezt a programot lehet használni.

A háziorvos és az asszisztencia EFI-ben történő regisztrálást követően szerez belépési jogosultságot a rendszerben .A rendszer használatáról és probléma esetén a háttér biztosításáról az EFI gondoskodik.

A háziorvosi szűrés helyszíne: A háziorvosi rendelő ,rendelési időben saját asszisztensével együttműködve látja el a szűrési feladatot a háziorvos!

Elérhetőségünk:

Cím:MEFI Mezőcsát, Hősök tere 33.
Tel: 06-49-553-010 (142-es mellék)
FAX: 49/553-025
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.