Get Adobe Flash player

Névnap

Ma 2021. június 24., csütörtök, Iván napja van. Holnap Vilmos napja lesz.

Időjárás

Hőtérkép

Előrejelzés

Legújabb pályázataink

Szechenyi2020 tamogatas      Szechenyi2020

 

klub gyermeknevelesi 

Gyermeknevelési

Klub

 

Hogyan legyünk „jó” szülők?

A feltétel nélküli szülői szeretetet fejezzük ki, mutassuk ki egyszerűen, mert ez szolgál a gyermek számára biztos érzelmi alapként. Gyermekünk pici korától kezdve bízik, hisz bennünk, ezt a hitet soha nem kockáztathatjuk nevelésünk során, ezért fontos, mikor mit mondunk, teszünk, ígérünk neki és azt betartjuk-e.

 

Lényeges, hogy apróságunkat olyannak fogadjuk el, amilyen! Az már a mi szülői feladatunk, hogy fokozatosan, folyamatosan megismertetjük, megtanítjuk, rászoktatjuk ezernyi dologra, amitől változni, fejlődni képes. Minden gyermek fejleszthető, alakítható a nevelés során! Gyakori jelenség a szülők részéről a gyermeküktől követelt elvárásaik ”évesítése”, azaz, hogy 1. éves korától tudjon járni, 3. évesen legyen teljesen szobatiszta, 6. évesen képes legyen bizonyos önállóságra, stb.

A gyerekek egyediek, egyszeriek és egyéni fejlődést mutatnak! Ha a szülői elvárásokat képtelenek teljesíteni elbizonytalanodhatnak, feszültség alakulhat ki bennük. Ha túlterheljük, siettetjük valamilyen téren őket, akkor egészséges fejlődési ritmusuk felborulhat; leállnak, vagy sikertelenné válnak tetteikben, és hibázni fognak.

Türelmetlenségünkkel árthatunk fizikai, lelki fejlődésében egyaránt.

Gyermeke születése után néhány évvel sok szülő úgy érzi csalódott csöppségében. Többet, jobbat várt tőle minden téren, vagy összehasonlítja nagyobb testvérével és úgy gondolja, kicsi csemetéje elmarad a fejlődésben testvére mellett.

Jó, ha figyelembe vesszük, hogy egy gyerek világa sajátságos, ismeretei még minimálisak, gyermeki módon éli meg életét. Tőlünk függ, hogy első éveiben- az örökölt tényezők mellett milyen egyéni tulajdonságai lesznek és hogyan fejlődnek ezek tovább.

Szülői feladataink tehát összetettek, nagy felelősséget rónak ránk, és csak akkor leszünk képesek ezt jól ellátni, ha igyekszünk minden helyzetben előítéletek nélkül, őszintén, feltétel nélküli szeretetben nevelni gyermekeinket. Akkor biztosak lehetünk abban, hogy gyermekünk testi- lelki fejlődését elősegítjük. És csak ez számít!

Szeretnénk, ha a klub segítségével a szülők egyre nyitottabbakká válnának, őszintén tudnánk beszélgetni az őket leginkább foglalkoztató kérdésekről, problémákról.

Csoportfoglalkozásaink során tanulhatunk szakemberektől, és egymástól, s lehetünk ez által mindannyian „jobb szülők”!

A gyermeknevelési tanácsadás célja:

  • hasznos ismeretek, információk, nyújtása
  • önmagunk, és gyermekünk jobb megismerése
  • a pozitív gondolkodás, következetesség fejlesztése,
  • tanácsadás, segítő beszélgetés

Helyszíne:

Humánszolgáltató Központ épülete, Mezőcsát, Hősök tere 24.

A klubfoglalkozással kapcsolatosan információ kérhető az alábbi telefonszámokon: 49/352-350

Milákné Gecse Mariann, 06/30-637-4140