Get Adobe Flash player

Névnap

Ma 2021. máj. 07., péntek, Gizella napja van. Holnap Mihály napja lesz.

Időjárás

Hőtérkép

Előrejelzés

Legújabb pályázataink

Szechenyi2020 tamogatas      Szechenyi2020

Alapítvány

A Mezőcsát Város Önkormányzat Egészségügyi Központja által 2004-ben létrehozott alapítvány Mezőcsát és térsége területén nyújt támogatást az emberek, a társadalom valamint az egészségügyi és szociális intézmények egészségfejlesztő tevékenységéhez.
Alapvető céljai:


• Anyagi támogatással segíteni Mezőcsát városban és térségében a gyógyító-megelőző tevékenység színvonalának javítását; tárgyi, személyi feltételek fejlesztését.
• Támogatást nyújtani a területen működő orvosok, egészségügyi dolgozók és szociális munkások szakmai továbbképzéséhez, a szakmai közéletben való részvételhez.
• Támogatást nyújtatni a hátrányos helyzetbe került egészségügyi és szociális dolgozóknak.
• Támogatást nyújtani a térségben élő szociálisan hátrányos helyzetben lévők életminőségének jobbá tételéhez, különös figyelemmel a fogyatékkal élőkre és az idősebb korúakra.


A fenti célok megvalósítása érdekében az Alapítvány feladatai: egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, gyógyítás, egészségügyi, orvosi, rehabilitációs tevékenység, szociális tevékenység, családsegítés, időskorúak gondozása.
Az Alapítvány elnökségét 2007-től Boros Gábor látja el.

Az Alapítványnak köszönhetően az utóbbi években a Mentőszolgálat, az Egészségügyi Központ és 2011-ben az indulás nehézségeit enyhítendő a Mezőcsáti kistérségi Egészségfejlesztő Központ részesült támogatásban.

Az Alapítvány célkitűzéseit, munkáját bárki lehetőség szerint támogathatja. A felajánlásokat az Alapítvány OTP Bank Nyrt-nél vezetett 11734217-20008268 számú bankszámlájára várjuk tisztelettel. Konkrét célra jutatott felajánlás esetén, kérjük ennek közlemény rovatban történő feltűntetését.

Mezőcsát és térségének egészségét szolgálhatja, támogathatja adója 1%-ának felajánlásával is, melyet ezúton is tisztelettel köszönünk!

Az Alapítvány neve:          MEZŐCSÁT ÉS TÉRSÉGE EGÉSZSÉGÜGYÉÉRT KÖZHASZNÚ
                                       ALAPÍTVÁNY
Az Alapítvány adószáma:  18445822-1-05