Get Adobe Flash player

Névnap

Ma 2021. máj. 07., péntek, Gizella napja van. Holnap Mihály napja lesz.

Időjárás

Hőtérkép

Előrejelzés

Legújabb pályázataink

Szechenyi2020 tamogatas      Szechenyi2020

MEFI-n kívüli programok

logo          EFI által szervezett kitelepült szűrések

 

Élményekben gazdag ,személyes részvétellel megvalósuló lakossági programok, melynek célja, hogy megismerje az EFI-t, az ott dolgozó munkatársakat, szakembereket, az EFI célját, az iroda nyújtotta lehetőségeket,szolgáltatásokat, a célcsoportok számára téritésmentesen elérhető hasznokat, keltse fel az egészséges életmóddal ,szűrésekkel,önvizsgálatokkal kapcsolatban.

Kitelepülő szűrés során az EFI munkatársai szervezik a helyszint a tárgyi feltételek rendelkezésre állását és a program meghirdetését.

A szűréshez szükséges személyi feltételek rendelkezésre állását szintén az EFI munkatársak biztosítják. Ugyanakkor a program megvalósításához a lakosság mozgósításában, a szűrés kommunikálásában számit az alapellátás támogatására.

Az esetek többségében Önkormányzatokkal közösen összehangolva Kistérségi rendezvények értékes színfoltjai a kitelepült szűrések.

Az EFI munkatársai kitelepülés során végzik a szűrés írányítását, tájékoztatást biztosítanak az iroda tevékenységéről,a csatlakozás módjáról ,az elérhető programokról.

A kitelepüléses szűrések célja: A rizikófaktorok felmérése –koleszterin, vércukor, visceláris testzsír meghatározás, vérnyomás mérés, haskörfogat mérése, BMI –index, testsúly mérés.
Ezek alapján a lakos egy átlagos képet kap egészségéről.

Szűréseink az alábbi településeket érintik:
        - Mezőcsát
        - Tiszakeszi
        - Ároktő
        - Tiszadorogma
        - Igrici
        - Hejőpapi
        - Gelej
        - Mezőnagymihály
        - Tiszatarján

A jó hangulatú szűréseinkre minden érdeklődőt szeretettel Várunk!

 

logo             Kistérségi Egészségnapok

 

A kistérségben szép számmal vesznek részt a lakosok az egészségnapokon.

A programsorozatban szereplő szűrések ingyenesen vehetők igénybe!

A programok célja:

  1. egészségnapok keretében, a lakosságot érintő szűrések megszervezése,
  2. az egészségtudatos magatartás erősítése.

A program elsődleges szerepe a szűréseken való megjelenésének javítása. Ez az egészségfejlesztő program lehetőséget biztosít a szűrésekhez kapcsolódó sokrétű egészségnapok szervezésére, egészségmegőrző és állapotfelmérő, valamint felvilágosító programok létrehozására több korosztály számára.

A rendezvénysorozattal tudatosítani szeretnénk az emberekben, hogy a rendszeres önvizsgálattal és a szűrővizsgálatokon való megjelenéssel időben felfedezhető és jó eséllyel gyógyíthatók a betegségek (magas vérnyomás, méhnyakrák). A korai szűrővizsgálatok és az időben felfedezett diagnózis nagyon fontos a betegségek megelőzésében .

Ebben igen nagy jelentősége van és egyre népszerűbb hazánkban igy kistérségünkben is az egészségnapok szervezése. Lehetőséget kapnak az EFI munkatársai ,hogy jelentős segítséget nyújtanak, felvilágosítással, tanácsadással, támogassák a lakosság egészségi állapotát.

Betegségmegelőzésről szólva felhívom a figyelmet a rendszeres önvizsgálat fontosságára!

A kistérségi egészségnapok az Önkormányzatok szoros együttműködésével valósulnak meg, melyet nagyon köszönünk!

 logo                    Egészségfesztivál

 

Ezen rendezvények esetében elsősorban ünnepekről van szó, amelyeket a nép és a lakosság nem külsődleges, hanem belső szükséglet kielégítésére hozott létre. Az ünnepek és igy a fesztiválok az emberekért vannak és csak ezután képeznek turisztikai programokat.

A jó egészség megőrzése, illetve a betegségek kezelése olyan anyagok segítségével, amelyek a szervezetben normál esetben jelen vannak és az egészség szempontjából nélkülözhetetlenek.

Az egészségfesztivál olyan tanácsadások , programok ,szűrésekkel várjuk több helyszínen a kistérség különböző településein.
A helyi hagyományokra támaszkodva , és ezen hagyományok segítségével térképezzük fel a helyi szokásokat, illetve a településre jellemző egészségmagatartást is.

A fesztivál jó lehetőséget ad , hogy megismerjük a helyes életvitel a helyes táplálkozás alapszabályait és ezt helyi környezetbe a környezeti szokásokra építsünk fel egy helyes életmódra vonatkozó nézetek lehetőségét.
Hiszen tudjuk településenként más és más szokások formálják az egészség kultúránkat.
Ezen fesztiválokon sorosan együttműködünk partnercsoportokkal . Az ő közreműködésükkel tesszük színesebbé a programjainkat.

„A fesztiválok jó lehetőséget nyújtanak ,hogy a résztvevők a későbbiekben egyre nagyobb bizalommal forduljanak az általuk ismert szakemberekhez ,másrészt az egészségügyi személyzetbevonásával a szűrési eredmények közvetlenül csatornázódnak be az EFI-be.”

 

Elérhetőségünk:

Cím:MEFI Mezőcsát, Hősök tere 33.
Tel: 06-49-553-010 (142-es mellék)
FAX: 49/553-025
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.